Saunaviha võimalikud kasutusviisid

Saun on mõnus kuid vihtlemine muudab selle imeliseks.

Tõsi küll saunavihaga niisama vehkimisest on vähe kasu seega tähtis on seda õigesti kasutada. Sellest sõltub mõju tervisele, enesetundele ja elamusele mida kogeda tahad.

Kui vihtlemise eesmärgiks on saada korralik massaaž, turgutada vereringet, kiirendada toksiinide väljutamist ja ainevahetust, siis tasub vihelda ikka südamest. Nagu ka mujalgi, saab vihtlemisel kasutada erinevaid tehnikaid nagu kerge silitamine, kompressi tegemine, eelneva kombineerimine.

Kuid mida tasuks vihtlemise juures meeles pidada on kindlasti see, et vihtlemisega ei tasu üle pingutada, sest nii muutub nauding kannatamiseks ja tervislikud omadused pöörduvad kokkuvõttes kahjulikeks.

  • Kerge silitamine. Viha raputamine ja silitamine vaevu nahka puudutades. Paar korda jalgadest peani silitades üht ja teist külge mööda. Selle tegevuse juures peate tundma kuuma hõngu ning lasta teisel nautida vihtlemist kui osa massaaži protseduurist.

  • Ainult silitamine. Vihaga aeglaselt mõlemalt küljelt üles ja alla silitamine. Kui leiliruum on väga kuum, siis ärge kaotage kontakti vihaga. Kindlasti ei tasu vihtlemisel keskenduda ainult kõhul ja seljale. Peale käte ja jalgade on meil olemas, kaes, käelabad, jalatallad mille vihtlemine annab rahustava tunde.

  • Hoogne vihtlemine. Vihaga silitatakse ja lüüakse vaheldumisi. Löögid on mõistagi kerged. Tavaliselt tehakse seda selili ja kõhuli, kuid kui saunas läheb kitsaks siis häda korral saab ka seistes.

  • Kompress. Tõstke viht kõrgele, et ammutada temasse võimalikult kuuma õhku, ja lööge kergelt paar-kolm korda. Siis tõstke jälle viht kõrgele ja suruge vastu keha. Selline võte on hea valutavatele lihastele ja kõõlustele.