Kuidas valmistada värskeid kasevihtasid?

Kõige õigem oleks valmistada saunaviht ise,

kuid paraku osa meist ei saa seda endale puht sellepärast lubada, et neid ei ole kuskil hoida. Korteris ju need lakke rippuma ei pane, seega võimalusel soetatakse kelleltki maantee ääres, tuttavatelt või poest. Näiteks enamlevinud arusaam on, et kasevihad tuleb valmis teha jaanipäevaks ning seejärel riputada need kahekaupa kuivama – intrigeeriv, kuid paljud meist seda nii teevad?

Okei jaa sellise teguviisi juures saame soojemal aastaajal kasutada mõnusa värske lõhnaga kasevihtasid ning külmematel perioodidel leppima kuivanud vihtadega.

Neile kellele meeldiks ka talvel pigem värske vihaga sauna minna on olemas hea kerge nipp kuidas seda endale lubada, kuid tuleb tuua teatud sorti ohverdusi.

Nimelt, talve eel valmistume alati ette, tehes suvel kasevihad valmis ning pakime need kompaktselt toidukilesse. Jepp, alguses tundub jabur, kuid kui mõelda siis kõik on jube loogiline. Jõudes ohverduseni – pakitud vihad tuleb asetada pikemaks ajaks sügavkülmikusse. Külmutatud saunaviht säilitab külmutatud olekus kogu oma värskuse. Kui on käepärast kohe veeldatud lämmastikku võtta siis saab palju kiiremini aga seda jällegi igaüks tegema ei hakka :D

PS! Soovitus gurmaanidele oleks kaseviha valmistamisel lisada lehtede vahele paar mündioksakest, mis annavad vihale mõnusama lõhna. Boonuseks kõigele on piparmünt vihtlemisel kasulik Sinu tervisele ning aitab kiiremini taastuda külmetushaigustest.

Kui sa juba alustasid saunaviha valmistamisega ja soovid seda värskelt looduskaunis kohas järgi proovida on meil Sulle pakkuda kärusaun koos küttepuudega, millele saad ise järgi tulla või anda märku kuhu saame selle Sulle ära tuua.

Meeldejääv elamus Sinu poolt valitud kohas!