Kas saunamütsi kandmine muudab elamuse paremaks?

Kindlasti on mõnel meist tekkinud küsimus mis see saunamüts on ja milleks paljud kasutavad saunas saunamütse? Ehk on sellel mingi eesmärk ka – JAH ON KÜLL!

Saunamütsi võib võrrelda vitamiinidega – ei saa öelda, et see on leilivõtmise ajal lausa hädavajalik ja ilma selleta ei tasu sauna minna, kuid iga elamus võib olla alti parem kui varem.

Esiteks vastupidavus. Sarisaunataja kindlasti teab, et saunamütsi kandes suudab kuumas lavaruumis kauem vastu pidada ja kehal higistada lasta. Mida rohkem Sa saunas higistad, seda rohkem toksiine kehast väljub. Mütsi mitte kandes kuumeneb keha laval olles palju kiiremini ning seetõttu võid lavalt lahkuda tihti enne, kui keha üldse kuumaks saab.

PS! Pea meeles – pea on ainus kehaosa, mida ei soovitata kuumas saunas hoida kaitsmata, kuna kõrge temperatuur võib põhjustada iiveldust ja peapööritust! Ja mis võiks olla lausa keelatud on kannatamine ehk saunas tuleb nautida, mitte lugeda sekundeid enne black out’i minekut.

Teiseks Sinu juuste tervis. Kuum temperatuur võib kahjustada Sinu juukseid, eriti kui harrastad pidevalt saunas käimist. Saunamütsi kandes püsib Sinu pea kuivema ja jahedamana, kui Sinu ülejäänud keha. See hoiab ära juuste kahjustumise, eriti kui minna märgade juustega kuumale lavale, sest vesi juuksekarvas kuumeneb.

Fakt on see, et kui juukseots on katki, siis ei paranda seda miski peale lõikamise.